Fizikoterápia Győrben

Gyógyszerek nélkül, természetes úton szeretnéd enyhíteni az ízületi- és izomfájdalmaid? A fizikoterápia győri MozgásKlinikánkon is elérhető, ezért ha mozgásszervi panaszokkal küzdesz, szakképzett és empatikus csapatunkra mindig számíthatsz. Tudj meg többet a fizikoterápiáról, és jelentkezz bátran konzultációra!

Mire szolgál a fizikoterápia?

A fizikoterápia célja, hogy a kóros tüneteket konzervatív módon természetes mechanikai és fizikai ingerekkel kezelje. A gyógytornász-fizikoterapeuták korántsem csak az érintett területet gyógyítják, hanem holisztikusan tekintenek az egészségre a páciensek jólléte érdekében. Mivel a fizikoterápiás kezelés nem igényli gyógyszerek szedését, ezért májkárosító és gyomorpanaszokat előidéző mellékhatásokkal sem kell számolnod.

Milyen előnyökkel jár?

  • Fájdalomcsillapító hatású. A terápia akár az első alkalom után csökkentheti a fájdalmad. Ugyanis a kezelés mechanikai ingerrel dolgozik, amely megakadályozza a fájdalomreceptorok aktiválódását, ennek köszönhetően pedig még az igazán érzékeny pácienseknek sincs mitől tartaniuk.
  • Természetes úton segít. A fizikoterápia természetes energiák felhasználásával gyógyít, így a pácienseinket soha nem érik káros sugárzások és kemikáliák. Sokak számára pedig kifejezetten fontos a gyógyszermentes kezelés, ezért akik egyáltalán nem szeretnék mellékhatásoknak kitenni a szervezetüket, azok számára a fizikoterápia jelenti a megoldást.

Legfőbb cél a fájdalom megszüntetése

Habár a fizikoterápia elsősorban fájdalomcsillapításra és keringésjavításra alkalmas, azonban a hosszú távú célja a panaszok megszüntetése. Számos mozgásszervi és gyulladásos betegség ellen remek választás, így többek izomhúzódásra és íngyulladásra, illetve idegi eredetű fájdalomra is javasolt. Az elektromos és ultrahangos kezelési technikák évről évre népszerűbbek, hiszen a gyógyszermentes kezelések közül kiemelt hatékonysággal rendelkeznek.

Milyen panaszok esetén ajánlott fizikoterápia, mint kiegészítő terápia mellett dönteni?

Miben különbözik a fizikoterápia a fizioterápiától?

A fizioterápia kizárólag az ősi energiákra (nap-, víz- és hőenergiára) alapozza a kezelést, azonban a fizikoterápia már mesterségesen előállított energiákat is alkalmaz. A fizikoterápiában használatos, korszerű gépekkel gyorsabb felépülési idő várható, és a terápia ideje is rövidebb, mintha a fizioterápia mellett tennéd le a voksod.

Győri MozgásKlinikánkon a legmodernebb fizikoterápiás gépekkel várunk, a minél gyorsabb eredmény érdekében pedig kombinálhatjuk is a különböző kezelési technikákat.

Vannak mellékhatásai a fizikoterápiának?

Nincsenek, azonban bizonyos esetekben nem javasolt a terápia. Ugyanis anyajegyes vagy tetovált bőrfelületen, továbbá fém protézis feletti területen nem alkalmazható, hiszen az már mellékhatásokkal járhat. Kizáró tényező lehet a magas vérnyomás is, ugyanis a nyak körül végzett fizikoterápiás kezelés megemelheti a vérnyomást, ezért ha lehetőség is nyílik a terápiára, a fizikoterapeutának kiemelt figyelmet kell fordítania az óvatosságra.

Csakis szakértő terapeutával szabad hozzálátni a kezeléshez!

Habár napjainkban a fizikoterápiás készülékek már mindenki számára elérhetők, azonban szakértelem nélkül nem ajánlott elkezdeni a kezelést. Ezeket a berendezéseket ugyanis a lehető legpontosabban kell beállítani a kívánt hatás eléréséhez, amiben kizárólag tapasztalt fizikoterapeuták nyújthatnak segítséget.

Milyen fizikoterápiás kezelések érhetők el győri MozgásKlinikánkon?

Elektromos stimuláció

A TENS néven ismert kezelés bőrön keresztül alkalmazott elektromos izom-ideg stimulátor, amely blokkolja az idegek fájdalomérzetét. Számos kezelési program áll a páciensek és a fizikoterapeuták rendelkezésére, aminek köszönhetően a TENS az egyik legnépszerűbb opciónak számít a fizikoterápia világában. Fontos megjegyezni, hogy a kezelés ugyan fájdalomcsillapító, de egy minimális, tűrhető kellemetlenség felléphet a terápia során.

Kineziológiai tapaszolás

A gyengült izmok stimulálására és az ízületi mozgások alatt fellépő fájdalom enyhítésére, a vérkeringés javítására a speciális tapasz felragasztása jelentheti a megoldást. Ez a módszer az 1970-es években került a köztudatba, azóta pedig a jótékony hatása miatt szüntelenül növekszik a népszerűsége. Nem véletlen, hogy számos sportolón is láthatsz kineziológiai tapaszt, hiszen a viselése az izomhúzódások kezelésében és a testtartás helyreállításában is hatékonyan segít.

Ultrahang terápia

Az ultrahangos készülékben található kristályok rezgése jótékony ultrahangot juttat a szervezetbe a vérkeringés javítása és a szövetek melegítése, illetve ellazítása érdekében. A kezelés során a készüléket a bőrödre helyezzük, és speciális géllel gondoskodunk a pozitív egészségügyi hatás kifejtéséről. Fizikoterapeutáink az előzetes vizsgálaton térképezik fel, hogy milyen erősségű ultrahang kibocsátása szükséges a szövetek regenerálódásához. Az ultrahang terápia teljes mértékben fájdalommentes.

Mi a fizikoterápiás kezelés menete?

1. Vizsgálat és anamnézis felvétele

A fizikoterápia első lépéseként megismerjük a panaszaid, majd fizikális vizsgálatokat végzünk, hogy pontosan megismerjük a probléma jellegét és súlyosságát. Ez általában 1 órát vesz igénybe, az anamnézis felvétele után pedig hozzá is látunk a kezelési terv összeállításához.

2. Személyre szabott kezelési terv készítése

Az egyénre szabott kezelési terv garanciát jelent a fizikoterápia hatékonyságára. Kiválasztjuk a számodra ideális fizikoterápiás technikákat, illetve meghatározzuk, hogy milyen paramétereket követve fogjuk a gépeket használni. Minden kezelési módról részletesen beszámolunk, és természetesen az összes felmerülő kérdésedre válaszolunk.

3. Terápia elkezdése

Már a legelső találkozásunk során elkezdjük a terápiát, ezért ha nem szeretnél napokat vagy éppen hosszú heteket várni a kezelésre, akkor válaszd bátran a győri MozgásKlinikát.

Enyhítsd és szüntesd is meg a fájdalmad fizikoterápiás kezelés segítségével. Győri MozgásKlinikánkon szakképzett fizikoterapeuta csapattal és a legmodernebb gyógyászati eszközökkel várunk. Tedd meg az első lépést még ma a gyógyulás felé, és jelentkezz konzultációra!

Cookies settings

We use cookies on our website.

Some of them are necessary for the functioning of the site, but you can decide about others.