Szolgáltatások

A te fájdalmad a mi dolgunk!

Gyógytorna és manuálterápia győri MozgásKlinikánkon – exkluzív környezetben, személyre szabott és azonnali kezeléssel.

Gyógytorna és manuálterápia

Ha mozgásszervi panaszokkal vagy betegséggel küzdesz, akkor a gyógytorna gyakorlatok és a manuálterápiás kezelések hozhatják el számodra a fájdalommentes mindennapokat.

Győri rendelőnkben professzionális felszereléssel és szakképzett, empatikus gyógytornász és manuálterapeuta csapatunkkal várunk. A mozgásszervi problémákat komplex gyógytorna gyakorlatokkal és széles spektrumú manuálterápiás fogásokkal kezeljük.

Mi a manuálterápia?

A manuálterápia egy kézzel végzett és speciális fogásokat alkalmazó, diagnosztikai és terápiás módszer is egyben. Szakembereinkkel minden bevált manuálterápiás irányzatot teljeskörűen ismerünk, illetve alkalmazunk a terápiák alkalmával.

Természetesen pácienseink körében a fájdalom a leggyakoribb tünet, amelynek csillapítása és megszüntetése érdekében először feltérképezzük a probléma forrását, majd személyre szabott kezelési tervet készítünk.

Miért szükséges a terápiás terv?

Kizárólag alapos tervezéssel és egyénre szabott, páciensorientált terápiás terv összeállításával biztosíthatjuk a leghatékonyabb kezelést. A mozgásterápiában a javulás lépcsőzetes, a kezelés időtartama pedig egyénfüggő. Legfőbb célunk, hogy a fájdalmat megszüntessük, továbbá a rendszeres testmozgást és a remek kondíciót elhozzuk a mindennapjaidba.

Győri MozgásKlinikánkon az általunk kidolgozott MozgásPiramis® alapján kínálunk terápiás programokat a különböző mozgásszervi panaszokra és megbetegedésekre.

Első lépésként megismerjük a panaszaid, majd elvégezzük a szükséges fizikális vizsgálatokat, hogy a lehető legpontosabb képet kapjuk az egészségügyi állapotodról. Kiderítjük, hogy mi okoz fájdalmat, illetve testtartási problémákra utaló jeleket is keresünk. Felvesszük az anamnézist, majd hozzá is látunk a személyre szabott terápiás terved elkészítéséhez.

Gyógyszerek és mesterséges hatóanyagok nélkül kívánod enyhíteni az ízületi- és izomfájdalmaid? Fizikoterápiás kezelési módszereink segítségével mindezt könnyedén megteheted. Ha nem szeretnél akár kifejezetten kellemetlen mellékhatásokkal járó gyógyszereket szedni, akkor a fizikoterápia jelenti a megoldást.

A gyógytorna egy aktív kezelési módszer, amely során a gyógytornász által bemutatott gyakorlatokat hajtasz végre. Egy olyan edzésről beszélünk, amelynek célja a fájdalom csökkentése és megszüntetése. Rendszeres gyógytornával remekül erősítheted a mélyizmokat, és a sérülések kockázatát is jelentősen csökkentheted.

A manuálterápia a gyógytornával szemben egy passzív kezelési módszer, tehát nem kell különböző gyakorlatokat végrehajtanod a terápia során. Mindenről manuálterapeutáink gondoskodnak, akik kézzel végzett fogásokkal segítik elő a görcsös izmok oldását és az ízületi működés helyreállítását. A gyógytorna és a manuálterápia pedig kombinálható is a gyors felépülés érdekében.

Kezeléseinkkel támogatjuk a szöveti regenerációt, fokozzuk a keringést, illetve csökkentjük a gyulladást. A fizikoterápia során a mozgásszervi betegség típusától függően alkalmazhatunk ultrahang terápiát és elektromos stimulációt (TENS), továbbá köpölyterápiát és Flossing kezelést is. Rendelőnkben kizárólag a legkorszerűbb, nemzetközileg is elismert eszközökkel dolgozunk.

A két kezelés együttes végzésével még gyorsabban meggyógyulhatsz, hogy a lehető legrövidebb időn belül visszanyerd a régi formád. Miután elvégeztük a fizikális vizsgálatokat, a kezelési tervedben összeállítjuk a jótékony manuálterápiás fogások és gyógytorna gyakorlatok pontos listáját. A kombinált kezelés lehetőségéről az első találkozásunk alkalmával tudunk tájékoztatást nyújtani.

A Medical Fitnesz a MozgásKlinika saját terápiás módszere. A program során többek között intervallum és cardio power edzésekkel egészítjük ki az alapvető, funkcionális gyógytorna gyakorlatokat. Segítünk az optimális kondíció elérésében és az állóképesség javításában, szükség esetén pedig a testsúlycsökkentésben is támogatást nyújtunk.

Rendszeresen sportolsz, és a jövőben el szeretnéd kerülni az akár hosszú kihagyást is eredményező sérüléseket? Akkor a sportspecifikus gyógytorna pontosan Neked szól. Egyrészt megtanítjuk számodra a gyakorlatok helyes kivitelezését, másrészt azokat a nehezen megmozgatható izmaidat is megerősítjük, amelyeket egy átlagos edzés során kevésbé lehet stimulálni.

4-10 éves gyermekek számára kínálunk játékos tornát, mely során a helyes testtartás és gerincbarát mozgásformák elsajátítása a cél. A foglalkozásokon a gyerekek testtudatukat is fejleszthetik. Az óvodások és az általános iskolás diákok számára ideális ez a program, mivel ebben az életkorban még egyszerűen alakíthatóak ki a gerincet védő mozgásminták, amelyek hosszú távon is megőrizhetők és beépülnek a hétköznapi életükbe.

10-15 éves korosztály számára. Szeretettel várunk minden olyan fiatalokat, akik mozgásszervi problémákkal küzdenek. Legyen szó traumáról, törésről, szalagszakadásról vagy sport okozta sérülésről, készen állunk a gyógyulást elősegítő rehabilitációra. A sérülések megelőzése kiemelt jelentőséggel bír számunkra, ezért különös hangsúlyt fektetünk a prevenciós gyógytornára, ahova kifejezetten várjuk a sportoló gyermekeket.

Mikor és miért javasolt a kismamáknak a prevenciós terápia megkezdése?

Az ajánlások szerint az első trimeszter után, körülbelül a 10-12. héten érdemes elindítani a kismamáknak szánt prevenciós terápiát, gyógytornász vezetésével.

 

A kezelés alapmozdulatait a svédmasszázs adja, ám a sportmasszázs jóval erősebb, intenzívebb technika, dörzsölő, ütögető, gyúró fogásokkal. A rendszeresen sportolóknak ajánljuk, akik érzik, hogy izmaik különleges megterhelésnek vannak kitéve.

A svédmasszázs egy kifejezetten testet átgyúró, izmokat jól megmozgató, erőteljesebben végzett masszázs. A svédmasszázs egy igen kedvelt masszázsfajta hazánkban, de Európa szerte is.

A narancsbőr vagy más néven cellulit a bőr alatti kötőszövetben kialakuló, kötőszöveti sövényekkel határolt helyi zsírfelhalmozódás. Megjelenésének következtében egyenetlenné válik a bőr felszíne. Leggyakrabban combon, fenéken, ritkábban a has bőrén jelentkezhet.

Győrben keresel gyógytornászt vagy manuálterapeutát?

MozgásKlinikánkon profi és empatikus csapatunkkal várunk. Már az első találkozásunk során hozzálátunk a kezelésedhez. Vedd fel velünk bátran a kapcsolatot, és foglalj időpontot még ma!

Cookies settings

We use cookies on our website.

Some of them are necessary for the functioning of the site, but you can decide about others.