Gyógytorna Győrben

Ízületi- vagy izompanaszok keserítik meg a mindennapjaid? Gyógytorna segítségével végre búcsút inthetsz a fájdalomnak. A személyre szabott gyógytornára győri MozgásKlinikánkon nyílik lehetőség, ahol profi és empatikus gyógytornász csapattal várunk. Jelentkezz bátran konzultációra!

Miért dönts gyógytorna mellett?

  • Javítja az életminőséged. Akár gerincferdüléssel, porckopással vagy éppen lúdtalppal küzdesz, szakképzett gyógytornászaink segítségével rövid időn belül enyhítheted a fájdalmad. Célunk, hogy gyógyterápiás technikákkal érjük el az ízületi- és izomfájdalomtól mentes, kényelmes mindennapokat.
  • Csökkenti a fájdalmad. Már az első alkalom után jelentősen enyhülhet a fájdalmad, amely rendszeres gyógytornával végül teljesen meg is szűnhet. Minden páciensünk számára egyénre szabott kezelési tervet készítünk, és már az első találkozásunk alkalmával belevágunk a gyógyító terápiába, így nálunk nem kell napokat vagy heteket várnod a kezelésre.

Visszaállítja az eredeti mozgásfunkciókat. A gyógytorna sikerét a fájdalom megszüntetése mellett az eredeti mozgásfunkciók visszaállításában mérjük. Olyan izomerősítő, mobilizáló és nyújtó gyakorlatokat tanítunk meg számodra, amelyeket akár otthon is minden nap végezhetsz. Gyógyíthatatlan betegség esetén pedig a legfőbb célunk a tünetek legnagyobb fokú enyhítése.

Milyen mozgásszervi problémák fennállásakor segít a gyógytorna?

A gyógytorna sportsérülés esetén, illetve operáció előtt és után is remek választás az érintett terület gyógyításához. Sőt, a szülésre való felkészülésben és a terhesség utáni kondíció visszanyerésében is számíthatsz rá.

Ezek a legnépszerűbb gyógytorna típusok győri MozgásKlinikánkon

McKenzie

A híres új-zélandi gyógytornász, Robin McKenzie nemzetközileg is elismert terápiája elsősorban a gerincproblémák – például porckorongsérv – gyógyítására alkalmas, azonban a McKenzie tornával számos egyéb mozgásszervi betegség is kezelhető. A terápia lényege, hogy speciális mozdulatsorok végzésével a különböző mozgásszervi fájdalmakat akár teljes mértékben megszüntethetjük.

A konkrét gyakorlatsorokat az állapotfelmérő vizsgálat során tudjuk precízen megtervezni. Természetesen a McKenzie torna gyakorlatait az elsajátításuk után akár otthon is bátran végezheted a még gyorsabb felépülés érdekében.

Schroth

Katharina Schroth terápiája a gerincferdülés gyógyítása mellett számos gerincprobléma kezelésére is alkalmas. A német gyógytornász maga is gerincferdüléssel küzdött, ezért egy olyan módszert dolgozott ki, amely a kóros gerincgörbület korrigálására épül. A kezelés során a páciensek nemcsak izomerősítő és nyújtó gyakorlatokat végeznek, hanem légzésterápiákkal is elősegítik a gyógyulást. A Schroth torna egy rendkívül sokszínű és hatékony kezelés, aminek köszönhetően a gyógytornászok már világszerte előszeretettel alkalmazzák.

Rehabilitációs gyógytorna

Ha sérülést vagy balesetet szenvedtél, vagy elkerülhetetlen volt a műtét a mozgásszervi panaszod miatt, és minél hamarabb vissza szeretnéd nyerni a formád, akkor a rehabilitációs gyógytorna jelenti a megoldást. Azonban a kezelés a neve ellenére műtétek előtt is kifejezetten javasolt, hogy a szövetek megfelelő felkészítésével növeljük a beavatkozás sikerességének esélyét.

 A rehabilitációs gyógytorna lényege az immobilizáció káros hatásainak kivédése, a keringésjavítás mely során gyorsabb lesz a regeneráció a mozgástartomány és az izomerő növelése. Funkcionális gyakorlatok révén a hétköznapi helyes mozdulatok, újra elsajátíthatók a rehabilitáció végére teljes mozgásfunkció és fájdalommentesség érhető el.

Sportrehabilitációs gyógytorna

Sajnos a sportolók életét gyakran beárnyékolják a sérülések, amelyek miatt akár hosszú hónapokat vagy az egész hátralévő szezont is ki kell hagyni. Szerencsére a sportrehabilitációs gyakorlatokkal az amatőr és élsportolók is hamarabb felépülhetnek. Akár rándulásról, ficamról vagy törésről beszélünk, a sportrehabilitációs gyógytorna minden esetben elsőrangú választás a sérült terület kezelésére.

A terápia egyensúly gyakorlatok és dinamikus stabilizáció, illetve koordinációs mozdulatsorok ötvözete. Segítségével egyrészt nagymértékben felgyorsíthatod a felépülésed idejét, másrészt jelentősen csökkented az újrasérülés kockázatát.

Rendszeres tornával növeled a mozgástartományod, javítod a vérkeringésed, és hatékonyan erősíted az izomzatod. Ne bízd a véletlenre a felépülésed gyorsaságát, inkább dönts tudatosan, és jelentkezz konzultációra győri MozgásKlinikánkon.

Hogyan történik a személyre szabott gyógytorna?

1. Felvesszük az anamnézist

Első lépésként teljeskörűen megismerjük a panaszaid, majd elvégezzük az előírt fizikális vizsgálatokat, hogy felvegyük az anamnézist. Ez általában 1 órát vesz igénybe, majd bele is vágunk az egyénre szabott kezelési terv elkészítésébe.

2. Összeállítjuk a személyre szabott kezelési terved

Miután átfogó képet kaptunk a fennálló mozgásszervi problémáról, precíz kezelési tervet készítünk. Ebben a tervben konkrétan felsoroljuk a felépülésedhez szükséges gyógytorna gyakorlatokat, majd meg is tanítjuk a helyes kivitelezésüket.

3. Hozzálátunk a terápiához

Már az első találkozásunkkor megkezdjük a kezelést, hogy minél hamarabb enyhítsük a fájdalmad. Csapatunkat a magas fokú szakképzettség mellett az empatikus és türelmes hozzáállás jellemzi, ezért legyen bármilyen mozgásszervi panaszod is, hozzánk mindig bizalommal fordulhatsz.

Milyen előnyökkel jár a rendszeres gyógytorna?

  • Minimalizálja a mozgásszervi betegségek kockázatát. Gyógytornával megálljt parancsolhatunk a fennálló tünetek súlyosbodásának, továbbá csökkentjük az újabb mozgásszervi betegségek kialakulásának esélyét is.
  • Megtanítja a sérülésmentes edzés technikáit. A helytelenül végzett gyakorlatok rengeteget ártanak az ízületeknek és az izmoknak, azonban győri MozgásKlinikánkon megtanítjuk a helyes végrehajtásukat.
  • Tartós betegségek fennállásakor is segíthet. Ha a hagyományos edzésmódszerek nem jöhetnek szóba, akkor a gyógytorna nyújthat segítséget, amely ízületi gyulladás és Bechterew szindróma esetén is kifejezetten ajánlott.

Gyakori kérdések a gyógytornával kapcsolatban

Várható fájdalom a kezeléseket követően?

Mivel a gyógytornára edzésként is tekinthetünk, ezért néhány esetben csupán minimális izomfáradtságra számíthatsz. Ezt az érzést leginkább egy kiadós úszás utáni kellemes fáradtsághoz hasonlíthatnánk, de erős fájdalomtól semmiképp nem kell tartanod.

Vannak hátrányai a gyógytornának?

A gyógytorna egyedüli hátránya, hogy csakis mozgásszervi eredetű betegségek gyógyítására alkalmas. Az állapotfelmérés során minden olyan vizsgálatot elvégzünk, amellyel kizárhatjuk a gyógytorna okozta kontraindikációkat. Szükség esetén kérünk szakorvosi véleményt vagy képalkotó vizsgálatokat.

Mennyire hatékony a terápia?

A gyógytorna számos mozgásszervi panasz kezelésére bizonyítottan eredményes választás. Már néhány alkalom után jelentős javulást tapasztalhatsz, de a felépülés ideje természetesen a probléma súlyosságától függ. Azonban gyógytornával lépésről lépésre, hatékonyan haladva érheted el a fájdalommentes mindennapokat.

Vedd fel a harcot gyógytorna segítségével az ízületi- és izomfájdalmakkal szemben. Győri MozgásKlinikánkon tapasztalt gyógytornász csapatunkkal várunk, és már a legelső találkozásunk során hozzálátunk a kezelésedhez. Kérdés esetén keress minket bizalommal, és jelentkezz konzultációra még ma!

Cookies settings

We use cookies on our website.

Some of them are necessary for the functioning of the site, but you can decide about others.