Kismama egyéni gyógytorna

Kismama egyéni gyógytorna

Mikortól és miért ajánljuk a kismamák prevenciós terápiájának elkezdését?

Általános javaslat, hogy az első trimeszter végétől, azaz a 10-12. héttől kezdődjön el a kismamák számára összeállított speciális tréning gyógytornász vezetésével. 

Várandóság alatt megváltozik a szervezet működése. Fontos odafigyelni a jól és helyesen kivitelezett feladatok elvégzésére a baba egészsége érdekében. Egyéni kismama tornáink célja a szervezet megváltozott állapotához való adaptáció, a kismamák felkészítése a szülésre, a várandósság következtében kialakuló problémák megelőzése vagy kezelése (derékfájdalom, ödéma), illetve felkészülni a gyermek ágyi időszakra. 

Tornáink során nagy hangsúlyt fektetünk az izmok stabilizálására – erősítésére, illetve a hasizmok szinten tartására. Ezenkívül szerepet kap a tartáskorrekció, amellyel az előforduló derék és hátfájdalmak megelőzhetővé válnak. Terápiás alkalmaink során hangsúlyt fektetünk ezenkívül a medencefenék tornára, melyben a gátizmok erősítése történik. Szülés során, illetve a szülés után is kisebb esélye van különböző problémák megjelenésére, ha a második trimesztertől rendszeresen végzünk megfelelő gátizomtornát. 

Relaxin hormon megjelenése miatt a kötőszövet fellazul, így a lábboltozat meg tud süllyedni terhesség alatt. Lábtornánk segítségével ennek megelőzésére törekszünk. Vénás tornával a keringést javítjuk, így nem csak az esetleges ödéma kialakulása előzhető meg/kezelhető, hanem a magzat keringése is javul. Ezenkívül fontos szerepet kap a légzőtorna, illetve megtanítjuk a szülés közben alkalmazandó légzés technikák helyes kivitelezési módját. Tornáinkon szerepet kapnak az egyensúlyt és koordinációt fejlesztő gyakorlatok, melyek nem elhanyagolhatóak a megváltozott súlypont miatt. 

A kismama torna heti 2 alkalommal ajánlott. Bármilyen kérdés esetén keressetek bizalommal Minket!

Kismama egyéni gyógytorna

Cookies settings

We use cookies on our website.

Some of them are necessary for the functioning of the site, but you can decide about others.